Wees alert tijdens de donkere dagen

In samenwerking met de politie zijn we ook in Brielle weer gestart met het ‘donkere dagen offensief’! Met deze campagne vragen wij inwoners om tijdens de herfst- en winterperiode extra alert te zijn op criminaliteit.

Onze boa’s nemen samen met de politie extra maatregelen om bijvoorbeeld inbraken en overvallen te voorkomen. Zo houden we met elkaar onze gemeente veilig!

Wat kunt u doen?

De politie en de gemeente doen ook een beroep op u als bewoner van gemeente Brielle. Zonder uw hulp hebben de politie en de gemeente beperkte informatie om criminaliteit effectief aan te pakken. Uw informatie is daarom van groot belang. 

  • Ziet u iets verdachts? Bel 112!
  • Meld u aan bij Burgernet 
    Dit kan via www.burgernet.nl of via de mobiele app
  • Meld u aan bij een Buurt Preventie WhatsApp-groep
  • Op www.brielle.nl staat een overzicht van alle appgroepen in Brielle. Is er geen appgroep in uw wijk? Start dan samen met de wijkagent en gemeente Brielle een groep!
  • Meld Misdaad Anoniem
    Meld Misdaad Anoniem is de landelijke tiplijn waar u anoniem (telefonisch) informatie kunt geven over verschillende soorten misdaden. Dit kan via 0800 – 7000

Meer informatie

Voor informatie over het donkere dagen offensief of maatregelen die u kunt nemen tegen criminele activiteiten zie www.brielle.nl (thema Veiligheid), www.maakhetzeniettemakkelijk.nl, www.politiekeurmerk.nl en www.politie.nl (thema Woninginbraak).