Omgekeerd inzamelen

Brielle is op maandag 11 februari 2019 gestart met omgekeerd inzamelen.

Tot zondag 17 maart 2019 kunt u zonder milieupas gebruik maken van de ondergrondse container(s). Later ontvangt u een brief met hierin de nieuwe milieupas, die tevens toegang geeft tot de Stadswerf. 

Ook treedt de nieuwe afvalkalender in werking met een andere route en wijkindeling. De groene container met groen deksel voor GFT-afval wordt in de oneven weken geleegd, de grijze minicontainer met oranje deksel voor PMD-afval in de even weken. De grijze minicontainer met het blauwe deksel voor OPK-afval wordt om de vier weken opgehaald. In het buitengebied wordt de grijze minicontainer voor restafval om de vier weken opgehaald. De afvalkalender 2019 is maandelijks te vinden via de AfvalWijzer app, op brielle.nl/afvalkalender en iedere laatste woensdag van de maand op de gemeentepagina in de krant.

AfvalWijzer app

Door de AfvalWijzer app te downloaden blijft u op de hoogte van de eerstvolgende inzameldag(en). Het is mogelijk om vanuit de app een reminder te ontvangen, zodat u eraan herinnerd wordt wanneer welke minicontainer naar buiten kan. U krijgt toegang tot de app zodra u uw postcode en huisnummer invult. De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store, App Store of Windows Store. 

Meer weten over afval?

Op www.brielle.nl/afval is altijd het laatste nieuws omtrent afval te vinden. 

Afvalkalender februari en maart 2019

Op 11 februari 2019 is de nieuwe afvalkalender ingegaan met een andere route en wijkindeling voor het legen van de PMD en GFT minicontainers en voor de OPK minicontainer. 


Ophaaldagen, containerkleur en route vanaf 11 februari 2019

De minicontainers worden tussen 7:30 uur en 18:00 uur geleegd. Zorg dat uw minicontainer op de ophaaldag voor 7:30 uur op de aanbiedplaats staat. 

► Restafval buitengebied

De huidige grijze minicontainer met grijze deksel voor restafval wordt om de 4 weken opgehaald.

► Oud Papier en Karton (OPK)

De nieuwe grijze minicontainer met blauwe deksel voor oud papier en karton wordt om de 4 weken opgehaald. De route en wijkindeling van de minicontainers voor OPK wijkt af van PMD en GFT.

Route en wijkindeling minicontainers OPK   
dinsdag: Wijk Rugge inclusief Kloosterweg en De Rik binnen de bebouwde kom, Plantage en Ommeloop.
woensdag: Gehele binnenstad inclusief Egter van Wissekerkeplein, Kaaisingel en Meeuwenoord.
donderdag:    Wijk Zuurland en buiten de bebouwde kom poldergebied.
vrijdag: Wijk Kleine Goote en Kern Vierpolders (binnen de bebouwde kom + Veckdijk en de Nolle tot Groene Kruisweg, Vlaardingerhilseweg, Kerkweg, Achterdijk).
maandag: Kern Zwartewaal (binnen de bebouwde kom + Smalleweg, Sluisweg, Lijnbaanweg, Maasdijk), Nieuwland.

► Plastic-, Metaalverpakkingen en Drankenkartons (PMD)

De nieuwe grijze minicontainer met oranje deksel voor Plastic-, Metaalverpakkingen en Drankenkartons (PMD) wordt in alle even weken opgehaald. 

► Groente, Fruit en Tuinafval (GFT)

Uw huidige groene minicontainer met groene deksel wordt in alle oneven weken opgehaald. 

Route en wijkindeling minicontainers PMD en GFT
maandag: Wijk Rugge inclusief Kloosterweg en De Rik binnen de bebouwde kom, plantage en Ommeloop.
dinsdag: Gehele binnenstad inclusief Egter van Wissekerkeplein, Kaaisingel en Meeuwenoord
woensdag: Wijk Zuurland.
donderdag: Wijk Kleine Goote en Kern Vierpolders (binnen de bebouwde kom + Veckdijk en de Nolle tot Groene Kruisweg, Vlaardingerhilseweg, Kerkweg, Achterdijk).
vrijdag: Kern Zwartewaal (binnen de bebouwde kom + Smalleweg, Sluisweg, Lijnbaanweg, Maasdijk), Nieuwland en buiten de bebouwde kom poldergebied.


Veelgestelde vragen

De overgang kost de nodige inspanning van de gemeente en ook van u als inwoner. Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden vindt u op www.brielle.nl/afval altijd de laatste stand van zaken wat betreft afval(inzameling). Tevens leest u hier de veelgestelde vragen over omgekeerd inzamelen.