Leerkrachten ontvangen medailles voor tomeloze inzet

Op maandag 18 mei reikte wethouder Bert van Ravenhorst de eerste medailles uit aan een afvaardiging van directeuren en leerkrachten van de brede scholen op ’t Gooteplein en SO De Watertoren in Brielle.

De medailles zijn een eerbetoon aan de leerkrachten voor hun tomeloze inzet en hun flexibiliteit tijdens deze coronacrisis. Alle leerkrachten en pedagogisch medewerkers in gemeente Brielle en alle andere gemeenten op Voorne Putten ontvangen vandaag uit handen van hun eigen wethouder een medaille.

Tijdens de coronacrisis hebben de basisschool kinderen zeven weken volledig thuis moeten werken op afstand van hun leerkrachten. Sinds vorige week maandag gaan de leerlingen voor een aantal dagen per week in halve groepen weer naar school. Het thuisonderwijs blijft voor de andere dagen nog bestaan. Dit geldt ook voor de noodopvang.

“Het vergt flink wat aanpassingsvermogen, inzet en creativiteit van de leerkrachten, om het thuisonderwijs in goede banen te leiden en te begeleiden. Om onze waardering naar deze kanjers uit te spreken voor hun flexibiliteit en extra inzet, ontvangen zij deze medaille. Ze verdienen hem dubbel en dwars”, aldus wethouder Bert van Ravenhorst.

“Daarnaast wil ik heel graag de samenwerking tussen de kinderopvang en basisscholen extra benoemen. Het is bewonderenswaardig hoe snel en goed georganiseerd deze samenwerking tot stand is gekomen om de noodopvang van kinderen van ouders in vitale beroepen te organiseren, petje af”, vervolgt de wethouder.

De wethouder startte zijn ronde met het uitreiken van de medailles bij RKBS St. Leonardusschool, CBS Anker, OBS Branding en OS De watertoren op het Gooteplein, gevolgd door de kinderopvang tevens noodopvang van Human Kind en de Kinderkoepel. Bij alle andere basisscholen in de gemeente als OBS Meester Eeuwout, CBS Geuzenschip, OBS ’T Want en OBS De 10e Penning, worden de medailles vandaag persoonlijk afgeleverd door de beleidsmedewerker onderwijs.