Koningsdag 2020

Maandag 27 april is het weer Koningsdag. Natuurlijk zal de Nederlandse vlag met wimpel de hele dag wapperen, maar we vieren Koningsdag dit jaar anders dan in de voorgaande jaren. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Om wat kleur te brengen in donkere tijden. 

Stoepkrijten in Zwartewaal en Vier koningsdag in en om het huis in Vierpolders
In Zwartewaal en Vierpolders hebben de oranje comités een alternatieve invulling voor de viering van Koningsdag dit jaar. In Zwartewaal wordt een stoepkrijtactie voor de deur of in de tuin georganiseerd en in Vierpolders is er een Koningsdagboekje (ook digitaal) waarin er in en om het huis een leuke Koningsdag kan worden gevierd. Kijk op de facebookpagina’s van beide comités voor de laatste informatie. 

Klokken luiden en Aubade
De Oranjebond heeft een alternatief programma voor de viering van Koningsdag. Van 09:45 – 10:00 uur worden in heel Nederland de klokken geluid, natuurlijk ook in Brielle. De St. Catharijnekerk en Bedevaartskerk in Brielle en de Martinuskerk in Zwartewaal zullen de klokken luiden. Daarna is er een nationale aubade, waarbij vanuit deuropeningen en balkons het Wilhelmus gezongen of gespeeld wordt met het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Nationale toost
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!

Vertel het de koning
Kinderen schrijven een verhaal of een gedicht over hun belevenissen tijdens de coronacrisis of maken een mooie tekening. Die tekeningen, verhalen en gedichten wil de Oranjebond bundelen om een monument voor later te maken. Kijk voor meer informatie op de website van de Oranjebond

Voor meer informatie over het landelijke programma voor Koningsdag, kijk op de website van de Oranjebond.