Klimaatcoach helpt bedrijven op weg

In 2018 opende Pannenkoeken restaurant Klokshuys voor het eerst haar deuren. Al bij de bouw was het restaurant behoorlijk duurzaam, onder andere met goede isolatie, LED verlichting en aardgasvrije verwarming. Nu wordt ook de elektriciteit grotendeels duurzaam opgewekt met 118 zonnepanelen. 

Het plan om een duurzaam gebouw te realiseren ontstond na een bezoek door Stefan Romijn van Stichting Stimular, die klimaatcoach is namens de gemeente Brielle. Hij dacht mee en hielp bij de bouw al met de aanvraag van subsidies voor verschillende energiezuinige technieken. Omdat Klokshuys een grootverbruikaansluiting heeft, kwam het in aanmerking voor SDE+ subsidie. Stefan Romijn: “De SDE+ regeling opent maart 2020 voor het laatst in de huidige vorm. Bedrijven met een grootverbruikaansluiting kunnen dan ook het beste nog dit voorjaar een aanvraag indienen.” 

Ook de klimaatcoach inschakelen?

Heeft u ook vragen over subsidies of over het uitvoeren van duurzame maatregelen in uw bedrijf? Wilt u van het aardgas af, energie besparen, afval verminderen of duurzamer omgaan met vervoer? De klimaatcoach helpt en denkt graag met u mee. De hulp van de klimaatcoach is kosteloos voor bedrijven uit Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010-238 28 27 of via mail s.romijn@stimular.nl.