Goedemorgen Brielle elke woensdagmorgen op de digitale ‘mat’

‘Omdat afscheid nemen niet bestaat’ en aan al het goede (g)een eind komt.
 

Onder dit motto hebben de mensen van Goedemorgen Brielle -na het ter ziele gaan van de Brielsche Courant en de Hellevoetse Post- een nieuwe, online krant en nieuwssite opgericht. Hiermee gaan zij met de digitale tijd mee. Goedemorgen Brielle verschijnt vanaf vandaag elke woensdagmorgen om 06.00 uur.

Het team van Goedemorgen BrielleBRIELLE – De mensen achter Goedemorgen Brielle zijn Mirjam van der Boom (hoofdredacteur), Jan-Willem Broere (art director), Klaas Schipper (freelance journalist) en Cris Rolandus (freelance sportverslaggever). Zij zijn van mening dat de ontwikkeling van digitale mogelijkheden vraagt om een nieuwe blik op het uitbrengen van kranten. Daarom ontwikkelden zij een online weekkrant voor de Briellenaren. Aan die krant is een nieuwssite gekoppeld, boordevol wetenswaardigheden en lokale activiteiten.

Want, zo menen zij: “weliswaar blijven papieren boeken en kranten boeiend, toch is het best lekker het nieuws om de hoek digitaal dichtbij te hebben op mobiel, tablet of IPad. Wel zo makkelijk ook, alles handzaam en vrij toegankelijk. En bovendien nog geheel gratis ook. Natuurlijk kwam het nieuws dat de Brielsche Courant en Hellevoetse Post na zo’n tijdperk stoppen, rauw op ons dak. En niet alleen op dat van ons. Menig Briellenaar pinkte een traantje weg. Gelukkig zijn er -papieren- tissues.”

Daar waar een deur sluit, gaan andere open. “Dus wij gaan door. Samen met een team dat bij je om de hoek zit. Een loket voor nieuws is dus altijd dichtbij. Als inwoner van ons mooie eiland kun je bij ons je verhaal kwijt, of het nu een persoonlijk verhaal is of een verhaal dat de hele buurt betreft. We horen het graag en zorgen ervoor dat iedereen er weet van heeft.”

Die input vertalen de mensen van Goedemorgen Brielle op hun beurt naar een overzichtelijk, laagdrempelig aanbod lokaal nieuws. Zo is in Goedemorgen Brielle elke week een bijzonder actueel thema te lezen in de rubriek Actueel. Ook is er een uitgebreide Agenda met activiteiten, is er aandacht voor Evenementen, Sport, Cultuur, Regionieuws en steeds een ander thema in De Week van.

Want hoe heerlijk is het er elke woensdagmorgen zeker van te zijn dat de krant op je tablet te lezen is, er geen zorgen meer zijn over bezorging en je meteen op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. Terwijl je zachtjes aan wakker wordt, met één been uit bed stapt en richting koffiezetapparaat loopt, klik je tegelijk met één druk op de knop je tablet aan. Gepoetst en wel, ontbijtje voor je neus, koffie binnen handbereik, muziekje op de achtergrond en je blik op … Goedemorgen Brielle!

Voor alle informatie: www.goedemorgenbrielle.nl