Feestelijke start revitalisering Meeuwenoord

De wijk Meeuwenoord gaat het komende jaar op de schop en krijgt nieuwe bestrating, verlichting en deels nieuwe beplanting, extra riolering en ander straatmeubilair.

In samenwerking met verschillende externe partijen, zoals IV-infra, Minekus, maar ook de bewonersvereniging en stichting Brielle Bloeit gaan we dit bijzondere traject in.

Dit startmoment in de revitalisering is woensdag 18 december 2019 feestelijk gevierd met bewoners, omwonenden en betrokken partijen in de wijk Meeuwenoord in Brielle. Onder het genot van een winters hapje en warme drank heeft wethouder Robert van der Kooi het startsein gegeven voor de revitalisering van de wijk. Daarna werd het woord doorgegeven aan Cecilia Huisman van Ladies’ Circle 40 Voorne. Zij overhandigde uit naam van alle ladies, de stichting Brielle bloeit, die de natuurspeeltuin in Meeuwenoord aan het opzetten zijn, een ongelooflijk mooi bedrag van € 4.128,-.  Dit bedrag hebben zij weten te vergaren door de verkoop van chocoladeletters. Het geld wordt straks besteed voor de aanleg van de natuurspeeltuin, die in de zomer van 2020 gereed zal zijn.

Als eerste stap in het proces van de revitalisering werd symbolisch het eerste boompje op de Ruyghaverweg uit de grond getrokken en naar de natuurspeeltuin verplaatst onder toeziend oog van de aanwezige bewoners en omwonenden.  Daarnaast was er in de ‘feesttent’, die door de organisatie Minekus was neergezet,  ook gelegenheid voor het bekijken van de tekeningen van de veranderingen in de wijk.