Even voorstellen raadslid Ronald Vermeulen

Ik ben Ronald Vermeulen en bijna 57 jaren oud. Ongeveer 14 jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw en drie kinderen in Vierpolders komen wonen. Inmiddels zijn twee van de drie kinderen het huis uit. In mijn dagelijkse leven werk ik in het Veiligheidshuis Rotterdam en houd mij bezig met de aanpak van kwetsbare doelgroepen (jongeren, ouderen huiselijk geweld, slachtoffers  etc).

Ik vind het belangrijk naar de mensen te luisteren en waar mogelijk met oplossingen te komen.

In de eerste jaren dat ik in Vierpolders woonde, kwam ik er achter dat grote gebieden rondom Brielle de bestemming hadden voor glastuinbouw. Ik ben toen de strijd aangegaan om deze bestemming om te zetten naar groen. Dat is mij samen met andere personen uit zowel Brielle als Westvoorne uiteindelijk voor een groot gedeelte gelukt. In dit proces heb ik kennis gemaakt met de provinciale en plaatselijke politiek. Ik ben toen door diverse partijen gevraagd om mij aan te sluiten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de PvdA, vooral vanuit mijn sociale hart. Ik vind het belangrijk naar de mensen te luisteren en waar mogelijk met oplossingen te komen. 

Om het “vak” te leren heb ik eerst vier jaar in de commissie grondgebied en vier jaar in de commissie bijzondere projecten gezeten. Tussendoor heb ik in het afdelingsbestuur gezeten en nu met veel zin in de gemeenteraad en commissie grondgebied. Het belangrijkste item in mijn portefeuille is de energietransitie en duurzaamheid. Daarnaast ben ik nog afgevaardigde van de gemeenteraad bij de vervoersautoriteit van de MDRH. (metropoolregio Rotterdam Den Haag).   

 

IN HET KORT
wie: Ronald Vermeulen
privé: gehuwd, 3 kinderen      
hobby"s:         wandelen, uit eten gaan en muziek luisteren        
bereikbaar: vermeulenronald2009@hotmail.com​