Even voorstellen raadslid Jan Bark 

In het kort 

Wie: Jan Bark
Geboren: Vinkeveen – Waverveen
Privé: Getrouwd en opa

Loopbaan: raadslid VVD in Rozenburg, raadslid VVD in Brielle, voorzitter van de Commissie Grondgebied, voorzitter commissie Toezicht van het Sociaal Fonds van Reclassering Nederland en accountmanager Reclassering Nederland.

Sinds 2003 woon ik met veel plezier in Brielle. Ik ben getrouwd en trotse opa. Ik ben ruim 28 jaar werkzaam geweest als accountmanager bij Reclassering Nederland. Vanaf 2013 ben ik voorzitter van de Commissie van Toezicht van het Sociaal Fonds van Reclassering Nederland.

Voordat ik raadslid voor de VVD in Brielle was ben ik raadslid geweest in Rozenburg van 1994 – 2002. In 2014 ben als raadslid in Brielle aan de slag gegaan. Vanaf 2007 ben ik actief geweest als commissielid in de commissie Grondgebied en  later in de commissie Samenleving. 

Kunst en cultuur is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van ieder mens.

In de komende raadsperiode wil ik mij inzetten voor het kunst- en cultuurbeleid, dat in samenspraak met burgers een klimaat moet scheppen waarin een breed en kwalitatief cultureel leven kan gedijen. De gemeente beheert dit op verantwoorde wijze. Kunst en cultuur is namelijk essentieel voor de ontwikkeling van ieder mens. Verder vind ik dat het vertrouwen in een samenleving, waarin mensen zich kunnen ontplooien en zelfredzaam zijn, belangrijk is. Iedereen die, buiten eigen schuld (tijdelijk of permanent), niet volledig zelfstandig kan functioneren moet worden ondersteund.

Vanuit de door mij opgedane ervaringen als voorzitter van de Openbare Bibliotheek, voorzitter van de zwemvereniging “de Zeehond '73", Prins Carnaval en voorzitter van het sociaal-cultureel-centrum van "de Nieuwe Schans" heb ik jarenlang met de politiek te maken gehad. De interesse voor de politiek is ontstaan doordat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan een betere leefomgeving. Door gebruik te maken van mijn jarenlange bestuurlijke ervaringen wil ik me inzetten voor het welzijn van alle Briellenaren.

Graag ga ik met u in gesprek! Mocht u contact met mij willen opnemen kijk dan op www.brielle.nl of op www.brielle.vvd.nl