Even voorstellen raadslid Frits de Reus

Onze partij is Inwoners Belang Gemeente Brielle (ibgb) en ik ben vanaf januari 2018 lid van deze partij. Ik ben twee jaar met pensioen waardoor ik ruim de tijd heb om met de politiek bezig te zijn. Naast mijn raadswerk zit ik in de commissie Grondgebied en ben ik voorzitter van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen.

Ik heb 36 jaar bij de gemeente Brielle gewerkt en ben bij vele onderhoud-, restauratie- en nieuwbouwwerkzaamheden betrokken geweest. Ook ben ik 24 jaar bij de vrijwillige brandweer Brielle werkzaam geweest, waarvan 19 jaar als brandweercommandant. Nog steeds heb ik veel bewondering voor de vrijwillige brandweermensen die bij branden en ongevallen in soms moeilijke omstandigheden het hoofd koel moeten houden.

“T is alles voor een ander“

Op een gevelsteen achter het oude kantoor van Gemeentewerken staat “T is alles voor een ander“. Dit was van toepassing voor mijn werk bij de gemeente en de brandweer en nu is dit weer van toepassing bij mijn werkzaamheden in de raad. 

Nu de begroting is goedgekeurd is het tijd voor de uitvoering van de vele projecten die op stapel staan voor de komende vier jaar. Hierbij wil ik mijn kennis over Brielle, Zwartewaal en Vierpolders inzetten, om als raadslid gemeente Brielle goed over te dragen aan de volgende generatie. 
 

IN HET KORT
wie: Frits de Reus
geboren: Noordwijkerhout
opleiding: HTS en brandweeropleiding tot Adjunct Hoofdbrandmeester   
privé: getrouwd, vader van een zoon en dochter en opa van twee kleinkinderen.
woonachtig:         appartementengebouw Geuzenhof Brielle, mooiste plekje van Brielle.
bereikbaar: fjm.dereus@ziggo.nl en tel. 06-42434807