Even voorstellen raadslid Ben van Stijn

Mijn naam is Ben van Stijn, geboren op 2 mei 1969 in Rotterdam. Mijn ouders kochten in 1978 een huis in Brielle, onder andere om hun kinderen op te laten groeien in een rustige en groene omgeving. Ik ben van geboorte dan wel geen “echte” Briellenaar, maar na 40 jaar voel ik mij wel zo.

Op mijn 18e ben ik lid geworden van de PvdA en binnen de kortste keren zat ik in het bestuur. Ook toen al was het niet gebruikelijk dat jongeren zich actief bezighielden met de lokale politiek, dus ik werd met veel liefde binnengehaald. Het was wel een logisch vervolg van andere maatschappelijke functies die ik toen al vervulde. Ik was actief in het jongerenwerk, de plaatselijke wandelvereniging, een jongerenbond voor natuurstudie en zelf de toen actieve Brielse sportraad.

Sinds maart van dit jaar ben ik fractievoorzitter van de PvdA Brielle, een eervolle functie die ik met trots vervul.

Tegenwoordig ben ik werkzaam in de jeugdhulpverlening in een woonopvang voor jongvolwassenen. Daarnaast ben ik ook werkzaam als toezichthouder bij diverse gemeenten in Nederland in de drank en horeca, in het uitgaansleven of in het cameratoezicht. Functies waarbij je veel te zien krijgt van de samenleving.

Sinds maart van dit jaar ben ik fractievoorzitter van de PvdA Brielle, een eervolle functie die ik met trots vervul. Onze campagne ging over een aantal zaken; te weten sociale woningbouw en vooral jongeren en startershuisvesting, duurzaamheid en armoedebeleid. Dit heeft ons een plaats opgeleverd in het college en dus een wethouder op het sociale domein.
 

IN HET KORT
wie: Ben van Stijn
privé: ongehuwd, pleegzoon van inmiddels 30 jaar oud      
hobby"s:         bezoeken voetbalwedstrijden, reizen (vaak in combinatie), theaterbezoek        
bereikbaar: benvanstijn@gmail.com