Even voorstellen raadslid Arie van Gorsel

Vanaf het moment dat ik in 1972 aangesteld werd als schoolmeester op de Openbare lagere school aan het Catharijnehof in Brielle heb ik mij bij de stad betrokken gevoeld. In die periode speelde een proces van rehabilitatie van de binnenstad waar zowel fysiek als sociaal een visie ontwikkeld en uitgevoerd werd. Al snel werd ik daar ingetrokken. Tel daar de invulling van de rol van Coppelstock van 1974 – 1987 in het 1 Aprilspel bij op en je wordt Briellenaar onder de Briellenaren.

Politiek gezien kun je mij plaatsen als een liberaal met een sociaal hart. Dat blijkt ook uit mijn maatschappelijke carrière en diverse bestuurlijke functies die ik vervuld heb en nog steeds vervul.

Mijn stelregel is dat ieder verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn handelen en de gevolgen daarvan. Echter inwoners, die dat niet of slechts gedeeltelijk kunnen moeten passende hulp krijgen.


In 1987 verhuisden mijn vrouw en ik wegens een baan elders naar de Betuwe om als gezin met kinderen in 1992 terug te keren weer wegens een baan in onze regio. De keuze om weer in Brielle te gaan wonen was snel gemaakt. Voor ons biedt Brielle een omgeving met alle gewenste voorzieningen om kinderen veilig op te laten groeien. Ook onze kinderen hebben dat zo ervaren en hebben zich na een verblijf voor studie in Rotterdam weer in Brielle gevestigd.

“Wij houden van ons Brieltje” is van toepassing op mij en ik zal mij als raadslid daarvoor blijven inzetten.