Coronavirus- berichtgeving 2 maart

In Nederland zijn er inmiddels diverse besmettingen met het coronavirus vastgesteld (verspreid over het land). Op dit moment zijn er nog geen extra maatregelen nodig, zo laten het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond weten. Het RIVM geeft dagelijks een update over de situatie in Nederland. Kijk op de site van het RIVM voor de laatste ontwikkelingen in Nederland en antwoorden op veelgestelde  vragen.

Vragen?
Heeft u vragen over uw gezondheid, bel dan eerst uw huisarts. Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk op de website van de GGD Rotterdam- Rijnmond of het RIVM voor de meest actuele informatie over het coronavirus. Hier vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Wat kan ik doen om verspreiding van coronavirus te voorkomen?
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Was uw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes, gooi deze na gebruik meteen weg.

Heeft u vragen over het coronavirus?
De Rijksoverheid heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor vragen over corona. Bel naar 0800 - 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur)