Collectieve zorgverzekering voor lage inkomens in gemeente Brielle

Inwoners van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal met een laag inkomen mogen ook dit jaar gebruik maken van een collectieve zorgverzekering.

De gemeente betaalt dan een deel van de zorgpremie. Op deze manier krijgen ook inwoners met een kleine portemonnee goede zorg. Deze zorgverzekering wordt aangeboden in samenwerking met zorgverzekeraar CZ. 

Verschillende zorgpakketten

Er zijn twee zorgpakketten: een ‘gemeente extra’ of ‘gemeente extra uitgebreid’. Het uitgebreide pakket is speciaal bedoeld voor mensen met terugkerende ziektekosten. Dit zijn bijvoorbeeld chronisch zieken of gehandicapten. 

Inkomensgrens

Inwoners met een inkomen van minder dan 130% van de bijstandsnorm mogen gebruik maken van de collectieve zorgverzekering. De gemeentelijke bijdrage is dan € 20,- per maand. Bij een inkomen van minder dan 110% van de bijstandsnorm is de bijdrage € 30,- per maand. Meer informatie over de bijstandsnormen is te vinden via www.brielle.nl/minima

Aanvragen

Een aanvraag indienen kan digitaal via www.gezondverzekerd.nl. Inwoners die moeite hebben met de digitale aanvraag kunnen contact opnemen met Stimos (Spijkenisse) via 0181 – 76 90 68 of The Papershop (Spijkenisse) 06 – 13 06 00 99. 

Meer informatie

Alle informatie over de collectieve zorgverzekering van gemeente Brielle en CZ is beschikbaar via www.gezondverzekerd.nl en www.brielle.nl/minima.