Campings in Rotterdam-Rijnmond gesloten

In de gehele regio Rotterdam-Rijnmond worden de campings gesloten om recreatief gebruik tegen te gaan.

Dit is besloten door Ahmed Aboutaleb, voorzitter veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Deze maatregel geldt dus ook voor de campings in gemeente Brielle.

Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken worden sanitaire voorzieningen in recreatiegebieden gesloten omdat in deze gebouwen de 1,5 meter afstand in de meeste gevallen niet kan worden aangehouden. Ook is de verhuur van campingplaatsen en andere vormen van nachtverblijf niet toegestaan. Een uitzondering hierop geldt voor permanente bewoning, vaste plekken en gebruik door seizoenarbeiders.

Burgemeester Gregor Rensen is blij met het besluit en onderschrijft de noodzaak hiervan. Ook worden personen die een vaste plek op campings huren, gevraagd thuis te blijven en in deze periode geen gebruik te maken van hun vaste locatie. ‘Dit is natuurlijk een hele vervelende situatie voor de recreatie ondernemers, maar om de verspreiding van het virus tegen te gaan is deze maatregel noodzakelijk.’ aldus burgemeester Gregor Rensen.


Lees hier meer over de noodverordening waarin dit besluit is vastgelegd.   

Vragen over recreatief verblijf in Rotterdam-Rijnmond?

Er komen veel vragen binnen over de vastgestelde noodverordening en wat de maatregelen precies betekenen voor recreatief verblijf in Rotterdam-Rijnmond. Het uitgangspunt is simpel: blijf zoveel mogelijk thuis, alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. In de regio zijn inmiddels ook verdere maatregelen getroffen om al het recreatief verblijf aan banden te leggen, ook wanneer mensen vaste plekken of huisjes hebben op een park of camping.

Klik hier voor de Q &A vakantieverblijf in Rotterdam-Rijnmond