Burgernet, dat bent u!

U voelt zich betrokken bij de veiligheid van uw buurt of wijk. Wonen en leven in een veilige omgeving vindt u belangrijk. U bent alert en bereid een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving. Laat dan van u horen en doe mee met Burgernet.

De gemeente en politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken daarbij graag samen met u. In uw eigen buurt kunt u immers zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Burgernet is op zoek naar burgers die willen helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf uw werkplek. Zo vergroten we samen de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt.

Burgernet in 6 stappen

  1. De meldkamer van de politie ontvangt een melding. De politie wordt op de melding afgestuurd.
  2. Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer van de politie tegelijkertijd Burgernet in.
  3. U ontvangt een sms of een ingesproken bericht op uw (mobiele) telefoon.
  4. U kijkt of u de omschreven persoon of het voertuig ziet. Als u iets ziet, belt u via het directe nummer van Burgernet (0800-0011) naar de meldkamer van de politie.
  5. Aan de hand van de door u of andere Burgernetdeelnemers gemelde informatie kan de politie gerichter en sneller in actie komen.
  6. Na afloop van de Burgernetactie ontvangt u een bericht dat de actie voorbij is en wat het resultaat is.


Meer weten?

Op www.burgernet.nl vindt u het laatste nieuws, een overzicht van de Burgernetacties en veel gestelde vragen en antwoorden.

Hoe meld ik me aan voor Burgernet?

Op www.burgernet.nl kunt u zich aanmelden voor Burgernet. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor Burgernet. Aanmelden voor Burgernet kan alleen indien u nummerherkenning heeft op uw mobiele of vaste telefoon.

U kunt meerdere personen op één adres aanmelden voor Burgernet. U kunt hierbij aangeven of u de oproepen van Burgernet bij voorkeur via spraak- en/of sms-bericht wilt ontvangen.

Of stuur bijgaande bon op naar: Burgernet Politie Rotterdam-Rijnmond T.a.v. Politie Service Center, Antwoordnummer 2496, 3000 VB Rotterdam (postzegel niet nodig)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -