Bekendmaking stichtingsbestuur Brielle 2022 Gemeente Brielle 

Brielle 450 jaar ‘Eersteling der vrijheid’ in 2022. Voor Nederland en Brielle is 2022 een bijzonder jaar, een jubileumjaar van een historische gebeurtenis met nationale betekenis. Dit wil de gemeente dan ook samen vieren en herdenken, in Brielle en ver daar buiten. 
Gemeente, organisaties, bewoners en een speciaal hiervoor in het leven geroepen stichting slaan de handen ineen om het jaar 2022 onvergetelijk te maken. 

Stichting Brielle 2022

De stichting gaat de Brielse samenleving informeren over en stimuleren tot activiteiten en evenementen. Een denktank van Brielse inwoners ondersteunt de stichting hierbij. Verder zet de stichting haar kennis en ervaring, netwerk en uit sponsoring en fondswerving verkregen budget in. 

Burgemeester Rensen: “We zijn erg blij een aantal bekwame en enthousiaste mensen gevonden te hebben, die zich voor ruim vier jaar aan de stichting willen verbinden en die samen de regie en organisatie van het jubileumjaar op zich willen nemen. 

Ik stel ze graag aan u voor:

  • Pieter van Klaveren, voorzitter
  • Natascha de Bruin, secretaris
  • Wunold van Drunen, penningmeester
  • Saskia van der Heijden, 2e voorzitter 
  • Charles de Vries,  2e penningmeester

Dank dat jullie de komende vier jaar je voor dit jubileumjaar willen gaan inzetten. Ik wens jullie daarbij ook heel veel succes.”


Lees meer over Brielle 2020