Nieuwsberichten

 • Vooronderzoek extra hemelwaterriool binnenstad 

  In de binnenstad van Brielle kan er bij hevige regenval behoorlijk wateroverlast ontstaan. Daarom wordt onderzocht of er een extra hemelwaterriool kan worden aangelegd. Hiermee komt het regenwater niet langer in het gewone riool terecht, waardoor deze minder snel overstroomt. 

 • Onderzoeken bastion IX deze maand afgerond

  Om de technische uitwerking van het voorgenomen plan op bastion IX in kaart te brengen zijn er eind 2020 twee van de drie onderzoeken gedaan. Het derde en laatste is in de week van 11 januari 2021 afgerond door Fugro.  

 • Wat doen we allemaal met dat karton en papier?

  Natuurlijk gooit u dat in de ondergrondse papiercontainer of in uw mini-container voor oud-papier en karton (OPK). Maak het karton vooral goed plat en klein. Dan past het beter in de inwerpkleptrommel van de ondergrondse papiercontainer en geeft meer ruimte in uw mini-container voor OPK.

 • Veranderingen  Wegsleepverordening gemeente Brielle

  Vanaf  16 januari 2021 is er een wijziging in de ophaallocatie en de hoogte van de kosten voor het wegslepen van een verkeerd geparkeerd voertuig in gemeente Brielle.

 • Start werkzaamheden aan de Thoelaverweg/parkeerterrein

  De voorbereidende werkzaamheden aan de Thoelaverweg en het parkeerterrein starten vanaf 11 januari 2021. De herinrichting bestaat uit het verwijderen van het asfalt, het aanleggen van een 30 km/u zone inclusief bijpassende gebakken klinkers. Ook zal er een laanstructuur worden aangebracht door het aanplanten van bomen.

 • Raads- en commissievergaderingen Brielle

  In onderstaand overzicht ziet u de komende vergaderingen van commissies of gemeenteraad van de gemeente Brielle.

 • Het Gemeentenieuws digitaal ontvangen?

  Wekelijks wordt het Gemeentenieuws gepubliceerd in Briels Nieuwsland. Ontvangt u deze informatie liever ook digitaal via de email?

 • Afsluiting Julianalaan in Zwartewaal

  Van 18 t/m 27 januari 2021 wordt er gestart met het opnieuw bestraten van een gedeelte van de Julianalaan in Zwartewaal. Tussen de huisnummers 13 t/m 39 zal vanwege de werkzaamheden de Julianalaan geheel afgesloten zijn. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door firma v/d Broek.

 • Nieuwjaarsvideo Brielle 6 januari 2021

  Dit jaar is er een alternatief bedacht voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in de Sint- Catharijnekerk.

 • Bekendmaking herindelingsontwerp Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne

  De raden van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne maken bekend dat zij op 16 december 2020 het herindelingsontwerp gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben vastgesteld.

 • Extra functie identiteitskaart

  Uw nieuwe identiteitskaart heeft een extra functie vanaf 4 januari 2021.

 • Werkzaamheden Rugghe / Nic. Pieckstraat

  Van 4 januari t/m 5 februari 2021 gaat de firma Graphorn de rioolaansluitingen voor de nieuwbouwwoningen van het project de Rugghe aan de Nic. Pieckstraat aanleggen.

 • Verbod op carbidschieten tijdens de jaarwisseling 2020-2021 in de Gemeente Brielle

  De gemeenteraad heeft woensdag 16 december, besloten dat het carbidschieten in de gemeente Brielle verboden is tijdens de jaarwisseling 2020-2021. De gemeente wil voorkomen dat carbidschieten het alternatief wordt voor het afsteken van vuurwerk.

 • Gemeenteraden Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne stellen herindelingsontwerp vast

  Een belangrijke stap in het fusietraject naar één gemeente op Voorne.

 • Nederland in strengste lockdown tot nu toe

  Om de zorg toegankelijk te houden, grijpt de rijksoverheid in om onze contacten tot een minimum te beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

 • Wethouder Bert van Ravenhorst opent digiTaalhuis

  Nieuwe vestiging van digiTaalhuisVoorne in DukDalfBRES

 • Stembureauleden gezocht

  In 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Door de coronacrisis verlopen deze verkiezingen anders dan gebruikelijk.

 • Gemeente Brielle steekt inwoners een hart onder de riem met quarantainepakket

  Gemeente Brielle verstrekt vanaf 2 december een thuisquarantainepakket. Woont u in gemeente Brielle en komt uzelf of het hele gezin in thuisquarantaine te zitten, dan kunt u een pakket aanvragen. Het pakket bevat, naast nuttige informatie over corona en quarantaine, ook wat lekkers uit Brielle en iets voor ontspanning en vermaak.

 • Expertmeeting 26 november 2020 te bekijken

  Op donderdag 26 november 2020 heeft de expertmeeting Plas van Heenvliet plaatsgevonden.  

 • Infograpics monitor Sociaal Domein 2019

  De infographics van de monitor Sociaal Domein geven de wijze weer waarop de ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn en werk in de gemeente Brielle is geregeld. 

 • Expertmeeting Plas van Heenvliet donderdag 26 november

  Op donderdag 26 november van 19:00 – 21:00 uur wordt er een expertmeeting georganiseerd over de Plas van Heenvliet naar aanleiding van het laatste RIVM-rapport over de thermisch gereinigde grond. De bijeenkomst is volgens de geldende richtlijnen coronaproof opgezet en vindt digitaal plaats.  

 • Voortgangsbericht: Waar staan we met de fusie tussen Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne?

  Lancering fusiewebsite, herindelingsontwerp in de maak en Due-diligence onderzoek afgerond.

 • Voortgangsbericht: Waar staan we met de fusie tussen Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne?

  Op 15 april hebben de gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne het principebesluit genomen om met elkaar vanaf 1 januari 2023 een nieuwe gemeente te willen vormen. We zijn nu vijf maanden verder; wat is er eigenlijk allemaal gebeurd?

 • Grip op coronavirus met regionale maatregelen

  Ondanks de landelijke maatregelen neemt het aantal besmettingen in een aantal regio’s hard toe. Om die reden worden in zes veiligheidsregio’s, waaronder de regio Rotterdam-Rijnmond, extra maatregelen getroffen rondom gezelschappen, samenkomsten en horeca.

 • Waarom mag piepschuim niet bij het PMD-afval

  Piepschuim is geschikt voor recycling tot een waardevolle grondstof voor nieuw piepschuim en kan tot vijfmaal de levensduur herverwerkt worden. Het kan dus wel gerecycled worden, maar is helaas nog zeer moeilijk te scheiden van het verpakkingsplastic of PMD.

 • Een melding openbare ruimte

  De gemeente Brielle moet ‘mooi, heel en veilig’ blijven. Daar hebben wij onze inwoners bij nodig. Natuurlijk lost u zelf ook dingen op in uw omgeving, maar in sommige gevallen kan dit niet.

 • Meldingen en klachten van bewoners

  De gemeente beheert en onderhoudt de openbare ruimte. Hierbij moet u denken aan: groen, bestrating, water, riolering, straatmeubilair, openbare verlichting, speelwerktuigen en gemeentelijke gebouwen en scholen.

 • Voorkom oplichting

  Het internet is niet meer weg te denken. Het gemak dient de mens en nog nooit eerder is het zo makkelijk geweest om online informatie met vrienden en kennissen te delen, te winkelen, een potentiele partner te vinden of jezelf ergens voor aan te melden.

 • Uitbreiding 75 Jaar Vrijheid in Historisch Museum Den Briel

  Behalve de vaste presentatie over de Tachtigjarige Oorlog is in Historisch Museum Den Briel ook een tijdelijke presentatie te zien van museumobjecten die getuigenissen vormen van Brielle en omstreken tijdens de Tweede Wereldoorlog en de dagen na de Bevrijding.

 • Jubileumwebsite 450 jaar Vrijheid live

  In 2022 herdenken we dat Brielle op 1 april 1572 als eerste stad in Nederland werd bevrijd op de Spanjaarden. Dit gaan we groots vieren van 1 april tot 10 december 2022. De viering van het jubileumjaar  is een samenwerking tussen Stichting Brielle 2022,  Stichting Eersteling der Vrijheid en de gemeente Brielle. Om Briellenaren te informeren en enthousiasmeren om in 2022 samen 450 jaar Vrijheid te vieren is dinsdag 14 juli de speciale jubileumwebsite www.brielle2022.nl  live gegaan. Hier kunnen alle inwoners van Brielle projecten indienen en/of zich als vrijwilliger aanmelden.

 • Sanitaire voorzieningen op campings en vakantieparken weer open

  Vanaf 15 juni mogen de sanitaire voorzieningen op campings en vakantieparken weer open. 

 • Geen gezondheidsrisico’s van thermisch gereinigde grond bij Plas van Heenvliet

  Het RIVM heeft op verzoek van de DCMR milieudienst Rijnmond onderzocht of er sprake is van gezondheidsrisico’s en risico’s voor het milieu als gevolg van het gebruik van TGG bij de Plas van Heenvliet (Zwartewaal).

 • Brielse terrassen krijgen tot en met 1 november meer ruimte

  De horeca is hard getroffen door de coronamaatregelen, ook in Brielle. Met de versoepeling van de maatregelen kunnen de verschillende eet- en drinkgelegenheden per 1 juni 2020, onder strikte voorwaarden, weer open.

 • Eerste Brielse klantenkaarten 2020 uitgereikt

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar worden Brielse Klantenkaarten uitgereikt aan ouders van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar, die een Individuele Inkomens Toeslag 2020 ontvangen.  

 • Studenten bellen wekelijks met ouderen voor een gezelligheidspraatje

  Een aantal Delftse studenten  kreeg  gelijk bij de start van de coronacrisis het idee om de handen uit de mouwen steken en hulp te bieden aan diegenen die het nodig hebben. In eerste instantie hadden zij het doen van klusjes, zoals boodschappen doen voor ogen, maar het pakte anders uit. 

 • Nieuwe regels voor het gebruik van de rolstoeltaxi

  Als u als rolstoelinzittende gebruik maakt van een rolstoeltaxi is het belangrijk dat u daarbij veilig wordt vervoerd. Daarom moet uw rolstoel vanaf 1 juli 2020 voldoen aan de ISO-norm 7178-19, de zogenaamde botsproef. 

 • Koninklijke onderscheiding aanvragen

  Kent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Dat doen ze zonder eigen belang en meestal ook nog in alle bescheidenheid.

 • Testen op het coronavirus

  Heeft u vragen over het testen op het coronavirus in de regio? 

 • Voornse Sluis met Hemelvaartsdag open

  De sluis is op Hemelvaartsdag geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Daarna geldt de normale zomerdienstregeling. Dit is een besluit van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  In de persconferentie van 19 mei van de rijksoverheid is aangegeven, dat we vanaf maandag 1 juni in Nederland opnieuw enkele maatregelen kunnen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’, Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte.  Naleving van de belangrijkste basisregels Blijf nog steeds belangrijk.

 • Verhuur van dag- en nachtrecreatie in Rotterdam-Rijnmond vanaf 15 mei weer mogelijk

  Met ingang van vrijdag 15 mei worden de komende weken enkele stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven in Rotterdam-Rijnmond verder mogelijk te maken.

 • Verruiming recreatievoorzieningen in Rotterdam-Rijnmond

  Met ingang van zaterdag 9 mei mogen mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik maken van hun stacaravan, boot/jacht met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair. 

 • Herdenken hoogst noodzakelijk

  Burgemeester Gregor Rensen spreekt elk jaar een toespraak uit tijdens de Dodenherdenking op 4 mei. Dit jaar is de herdenking anders dan andere jaren, vanwege de maatregelen rond het coronavirus. De burgemeester heeft ook dit jaar een toespraak geschreven. Deze is hier te lezen. 

 • Video: Herdenking 4 mei gemeente Brielle

  Op maandag 4 mei is er in een klein comité stilgestaan bij de oorlogslachtoffers. 

 • Open brief burgemeester Gregor Rensen

  Beste inwoners van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal,

 • Aangepaste bedieningstijden Voornse Sluis

  Dienstregeling Voornse Sluis aangepast.

 • Koninklijke Onderscheidingen – Lintjesregen 2020

  Vrijdag 24 april 2020 ontvingen negen inwoners van gemeente Brielle en 1 inwoner van Hellevoetsluis de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandi hebben zich allen langdurige ingezet voor de maatschappij en binnen de gemeente Brielle.  
   

 • Koningsdag 2020

  Maandag 27 april is het weer Koningsdag. Natuurlijk zal de Nederlandse vlag met wimpel de hele dag wapperen, maar we vieren Koningsdag dit jaar anders dan in de voorgaande jaren. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Om wat kleur te brengen in donkere tijden. 

 • Maatregelen corona verlengd tot en met 19 mei

  Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren. Hieronder een kort overzicht van wat er wijzigt met de ingangsdatum.

 • Gemeenteraden hebben volgende stap gezet naar een fusie op Voorne

  De gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne besloten woensdagavond 15 april om met elkaar vanaf 1 januari 2023 een nieuwe gemeente te willen vormen en daarvoor de wettelijke procedure op te gaan starten.

 • Open brief aan alle Briellenaren

  15 april 2020 - Beste inwoners van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal, 

 • Waterschap Hollandse Delta sluit per direct Voornse sluis

  De voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft op verzoek van de gemeente Brielle besloten dat de Voornse Sluis dicht moet. 

 • Voorne-Putten neemt concrete stappen richting aardgasvrij

  De vier gemeenten van Voorne-Putten bereiden zich voor op een toekomst zonder aardgas.

 • Verdere maatregelen recreatief verblijf Rotterdam-Rijnmond

  Na eerdere maatregelen om recreatief verblijf in te perken, is het per woensdag 1 april ook niet meer toegestaan gebruik te maken van vaste seizoensplekken op campings, jachthavens, het strand en vakantieparken of deze te verhuren.

 • Openingstijden gemeente

  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn onze dienstverlening en openstellingen aangepast. Het stadskantoor is beperkt open op afspraak.

 • Huishoudelijk restafval ondergrondse containers

  Doordat er momenteel meer mensen thuis zijn, raken de ondergrondse restafval containers veel sneller vol.

 • Stel uw bezoek aan de Stadswerf uit

  Het is deze dagen erg druk op de Stadswerf. Voor ieders veiligheid vragen we u om uw bezoek uit te stellen.

 • Denk ook buiten aan de hygiëne maatregelen

  Met het mooie weer opkomst van het weekend, denk ook buiten aan de hygiëne maatregelen. Hou je aan de 1,5 meter afstand! 

 • Historisch Museum Den Briel digitaal open

  Historisch Museum Den Briel is vanaf vandaag digitaal open. Vrijwilligers Museum Den Briel houden de deuren open voor het publiek. 

 • Kom niet naar de camping, vakantiepark of jachthaven

  De burgemeesters van Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee roepen iedereen op om niet naar vakantieparken, jachthavens en campings te komen.

 • Eerste besmetting coronavirus in Gemeente Brielle

  In de gemeente Brielle is een eerste persoon positief getest op het coronavirus. Over eventuele volgende positieve testen zal vanuit de gemeente geen actieve berichtgeving plaatsvinden. 

 • SVHW geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte

  SVHW neemt maatregelen om ondernemers en ZZP-ers meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen.

 • Na uitspreken van voorkeur voor bestuurlijke fusie wordt nu de volgende stap voorbereid

  De gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne hebben alle drie unaniem de voorkeur uitgesproken voor een bestuurlijke fusie van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Waarbij de ambitie is uitgesproken voor een startdatum van 1 januari 2023. De eerstvolgende stap is om te komen tot een gelijkluidend principebesluit, dat gelijktijdig door de drie afzonderlijke gemeenteraden wordt genomen. In het principebesluit is opgenomen met wie en wanneer zij willen fuseren en hoe ze dit willen aanpakken. 

 • Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

  Intrekking noodverordening in de regio per 1 december

 • Gezamenlijk bericht gemeenten, gezamenlijke schoolbesturen primair onderwijs en kinderopvangorganisaties

  15 maart - Vandaag heeft het kabinet besloten de scholen en de kinderopvang te sluiten met ingang van maandag 16 maart. Deze sluiting geldt voorlopig t/m 6 april. Vooruitlopend op dit besluit hebben de gezamenlijke schoolbesturen van het primair onderwijs, kinderopvangorganisaties en de gemeenten op Voorne-Putten vanmiddag afgesproken om de handen ineen te slaan. Daarbij zijn onder regie van de gemeenten afspraken gemaakt over de opvang van en het onderwijs aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

 • Open brief aan alle Briellenaren

  16 maart - Beste inwoners van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal, 

 • Commissie BZM morgen zonder publiek

  De commissie Bestuurlijke zaken en Middelen (BZM) is morgen 17 maart in aangepaste vorm en zonder publiek. 

 • 1-Aprilviering gaat niet door

  13 maart - In gezamenlijk overleg hebben het bestuur van de 1-Aprilvereniging en de burgemeester van Gemeente Brielle vandaag besloten dat de viering van 1april 2020 niet kan plaatsvinden. 

 • Coronavirus - berichtgeving 10 maart

  In Nederland zijn er inmiddels diverse besmettingen met het coronavirus vastgesteld (verspreid over het land). Op dit moment zijn er nog geen extra maatregelen nodig, zo laten het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond weten. Het RIVM geeft dagelijks een update over de situatie in Nederland. Kijk op de site van het RIVM voor de laatste ontwikkelingen in Nederland en antwoorden op veelgestelde vragen.

 • Coronavirus- berichtgeving 2 maart

  In Nederland zijn er inmiddels diverse besmettingen met het coronavirus vastgesteld (verspreid over het land). Op dit moment zijn er nog geen extra maatregelen nodig, zo laten het RIVM en de GGD Rotterdam-Rijnmond weten. Het RIVM geeft dagelijks een update over de situatie in Nederland. Kijk op de site van het RIVM voor de laatste ontwikkelingen in Nederland en antwoorden op veelgestelde  vragen.

 • Coronavirus

  Bereikbaarheid en dienstverlening gemeente en stadskantoor
  Het stadskantoor is beperkt open op afspraak. De gemeente is telefonisch bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur op telefoonnummer 0181-471111. 

 • Klimaatcoach helpt bedrijven op weg

 • Volg de Brielse gemeenteraad via de app SLiMvergaderen

 • Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen?

 • Openbare verlichting

  Heeft u klachten of wilt u een melding doen over de openbare verlichting?

 • Aanvraag evenementenvergunning

  Gemeente Brielle stimuleert het houden van evenementen die positief bijdragen aan het imago van onze stad. Het aantal aangemelde evenementen neemt dan ook jaarlijks toe.

 • Erepenning gemeente Brielle 

  Kent u een persoon of organisatie die een positieve bijdrage levert aan de opbouw, kwaliteit of promotie van Brielle? Geef hem of haar dan op voor de Brielse erepenning. 

 • Animatievideo omgekeerd inzamelen

  In een minuut zien wat omgekeerd inzamelen in Brielle betekent? Bekijk de animatievideo!

  https://www.youtube.com/watch?v=MmGfMUOlwL0

 • Verwijderen asbestdaken

  Subsidieregeling

 • Zoekt u een organisatie?

  Zoekt u een organisatie in Brielle die u kan ondersteunen op het gebied van wonen, welzijn, zorg of werk en inkomen?

 • Samen voor een veilige buurt

  U voelt zich betrokken bij de veiligheid van uw buurt of wijk? Wonen en leven in een veilige omgeving vindt u belangrijk? U bent alert en bereid een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving? Laat dan van u horen en doe mee met Burgernet.

 • WOB-verzoek alleen schriftelijk indienen

  De burgemeester, het college en de raad hebben besloten dat een zogeheten WOB-verzoek (verzoek in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur) slechts in behandeling wordt genomen wanneer deze schriftelijk wordt ingediend. Met andere woorden de elektronische weg voor het indienen van een WOB-verzoek (o.a. fax en email) is niet opengesteld hiervoor.

 • Doe altijd aangifte!

  Samen met burgers en het bedrijfsleven wil de overheid Nederland nog veiliger maken. U kunt ook een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door altijd aangifte te doen. Meer aangiftes en meldingen geven de politie namelijk een beter beeld van de criminaliteit in Nederland waardoor ze doelgerichter en efficiënter te werk kan gaan.

 • Sleutels kwijt?

  Bent u uw sleutels kwijt? Grote kans dat deze door de vinder naar het stadskantoor gebracht zijn.

 • Omgewaaide boom? Graffiti? Straatverlichting kapot?

  Bel de gemeente!

 • Bel 140181 voor alle gemeenten op Voorne-Putten

  Alle gemeenten op Voorne-Putten te bereiken via het telefoonnummer 140181.

 • Voorne-Putten promotiefilm

 • Brielle brengt invalidenparkeerplaatsen en toegankelijke toiletten in kaart.

 • Burgernet, dat bent u!

  U voelt zich betrokken bij de veiligheid van uw buurt of wijk. Wonen en leven in een veilige omgeving vindt u belangrijk. U bent alert en bereid een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving. Laat dan van u horen en doe mee met Burgernet.