Stem voor de Tweede Kamer

week 10 - 2017

Woensdag 15 maart 2017 is het zover, de dag van de landelijke verkiezing voor de Tweede Kamer. Iedere volwassene met kiesrecht is uitgenodigd om zijn of haar stem uit te brengen in één van de plaatselijke stembureau. Ik heb begin maart alle jonge nieuwe kiezers per brief opgeroepen om gebruik te maken van hun stemrecht. Ik schreef:

----------------------


Beste nieuwe kiezer,

Een brief van de burgemeester? Jazeker, want ik wil je iets belangrijks vertellen.

Woensdag 15 maart is een bijzondere dag in jouw leven. Jij mag dan voor het eerst stemmen bij verkiezingen. Misschien zeg je nu ‘ja, maar ik heb helemaal geen verstand van politiek’ of ‘het zal best, maar het maakt toch niks uit of ik ga stemmen’.

Dan heb je het mis – naar jouw stem wordt wel degelijk geluisterd. Met jouw stem kun je mee bepalen hoe de toekomst er voor jou en je vrienden uit gaat zien. Als je het nieuws een beetje volgt, weet je al snel genoeg om te gaan stemmen. Jouw stem is belangrijk en telt net zo hard mee als die van iedere andere burger. Op www.stemwijzer.nl of www.kieskompas.nl kun je een vragenlijst invullen om te bepalen welke partij of kandidaat het beste bij je past.

Daarom hoop ik dat jij en jouw vrienden en vriendinnen massaal gebruik gaan maken van jullie stemrecht. Dat kan op 15 maart tussen 7.30 en 21.00 uur. Op de stempas die je hebt ontvangen, lees je welk stembureau bij jou in de buurt is. Maar je mag ook in een ander stembureau in de gemeente Brielle stemmen. De toekomst is te belangrijk om die alleen aan ouderen over te laten.

Neem je stempas en identiteitsbewijs mee als je naar het stembureau gaat. De stempas lever je in bij de medewerkers van het stembureau. Zij vertellen je hoe je je stem uitbrengt. Beslis mee over de richting die we met z’n allen op moeten gaan: stem!

Graag zie ik je op 15 maart 2017 verschijnen op één van de stembureaus om je stem uit te brengen.

Met vriendelijke groet,

De burgemeester van Brielle,


Gregor Rensen.


----------------------

Het is voor jong en oud belangrijk om gebruik te maken van het stemrecht, voor de eerste keer of voor de zoveelste keer. Iedere stem telt letterlijk mee op de verkiezingsdag; voor de verdeling van de 150 zetels in de Tweede Kamer en voor de vorming van een nieuw kabinet. Wie de grootste partij wordt, of de kleinste, dat lot ligt ook in uw handen.

Ik wil graag alle stemgerechtigde Briellenaren uitnodigen om van het stemrecht gebruik te maken en  Brielle  de stad met de hoogste opkomst te laten zijn! Tot 15 maart 2017.