Cyriel’s Run

week 15 - 2016

Een beetje verlegen kwamen ze deze week mijn kamer binnen, ’s morgens vroeg al om 9 uur. Finn en Timo uit groep 7 van CBS Anker samen met de moeder van Finn. Ze keken nieuwsgierig rond. Timo zei “best een mooie kamer”. “Lekker groot” voegde Finn daar nog aan toe.  Iets drinken hoefde eerst niet, blijkbaar in de veronderstelling dat ze zo snel mogelijk weer weg moesten. Maar na  enig aandringen vonden ze iets fris toch wel lekker. De jassen gingen over de stoelen en ze gingen zitten.

Gezeten aan de grote vergadertafel  was de verlegenheid al snel verdwenen. Want ze waren op pad gestuurd met een missie en een bijzonder verzoek aan de burgemeester. Ze kwamen namelijk om promotie te maken voor Cyriel’s Run, die binnenkort weer plaatsvindt. En daar begonnen ze met veel enthousiasme over te vertellen. Om dat te onderstrepen legden ze een heel pak brochures en een stapel affiches op tafel. Het materiaal zag er erg mooi uit.

Ik vond het erg leuk om de jongens zo in vuur en vlam te zien. Natuurlijk wist ik al wat Cyriel’s Run is. Het is een prachtige sponsorloop die op vrijdag 13 mei voor het 3e achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd door de basisscholen Anker en Geuzenschip. De aanleiding voor de eerste keer was dieptriest: het overlijden van  Cyriel Rijsdijk, leerling van CBS Anker, in 2013 aan hersenstamkanker. Hersenstamkanker is een zeldzame vorm van kanker bij kinderen. De school besloot toen samen met de ouders van Cyriel een actie op te zetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte. In de hoop daarmee in de toekomst kinderen met deze ziekte te kunnen laten overleven. De stichting Semmy is daarvoor opgericht (www.stichtingsemmy.nl). Dat is dus die sponsorloop geworden.

Dit soort bezoekjes kan ik als burgemeester niet genoeg krijgen. Ik vind het een fantastisch initiatief van CBS Anker en CBS Geuzeschip om op deze manier hun leerling Cyriel te gedenken. Maar ook om op deze manier van iets heel negatiefs iets positiefs te maken. Iets waar je een warm gevoel van krijgt. Gelukkig is er de afgelopen jaren best wel veel geld ingezameld voor dit goede doel.

Ook op 13 mei moet er weer veel geld bijeen gebracht worden. Timo en Finn vroegen  daarom of ik ook mee wilde lopen. Want vorig jaar had ik met  kostuum en stropdas een rondje meegedaan. Dat ene rondje kon volgens de jongens best meer worden, zeker als ik mijn hardloopschoenen aan zou doen.

Natuurlijk heb ik toegezegd, al was het de jongens ook al opgevallen dat enige training wel nuttig zou kunnen zijn. Ik weet niet of er van dat trainen veel komt de komende weken, maar meer dan één rondje moet er zelfs met mijn beperkte basisconditie  wel in zitten.

Kortom, beste mensen, ik ga mijn familie en de mensen in mijn omgeving oproepen om via mij de stichting Semmy te sponseren . Voor ieder rondje dat ik loop kunnen zij vooraf een bedrag  toezeggen voor dit prachtige goede doel, uit naam van Cyriel.  Ik zorg ervoor dat hun financiële giften bij de stichting komt.

En ik roep u op hetzelfde te doen, meelopen en via u uw familie, buren vrienden en bekenden deze stichting sponseren.  U kunt de stichting bereiken via Cyriel.s.run@gmail.com of telefonisch op nummer 0181 414244. En ik beloof u, ik doe natuurlijk mijn uiterste best op 13 mei.