Trouwlocaties

De gemeente Brielle heeft diverse locaties voor de plechtigheid tot zijn beschikking.

Graag zetten we hieronder de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje.

Bij alle wensen moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met brandveiligheid, hygiëne en het schoonhouden van de locaties voor volgende bruidsparen. Dus brandende kaarsen, dranken schenken, het strooien van rijst, confetti, rozenblaadjes etc. en huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Dit zijn de beschikbare locaties:

 • Het oude Stadhuis

  Trouwen - locatie De Markt Een sfeervolle, mooie locatie in het hart van historisch Brielle. Zo kan het stadhuis rustig worden omschreven. Gelegen aan de Markt domineert de gevel van het gebouw de naaste omgeving. Deze gevel is in 1792 ontworpen in Lodewijk XVI-stijl door de architect Johannes van Westenhout. De zandstenen façade straalt allure uit, en dat is niet verwonderlijk. Van Westerhout bouwde ook het binnenhof in Den Haag.

  Meer info
 • De Sjoel

  Trouwen locatie De Sjoel De Sjoel is een cultureel-historisch monument in het oud stadscentrum van Brielle. Het is de voormalige synagoge die tot de Tweede Wereldoorlog in gebruik was bij de Joodse gemeenschap. Na restauratie is hij opnieuw geopend in 2005. Het is nu een centrum voor culturele activiteiten zoals concerten en theater. Maar De Sjoel ook een officiële locatie waar getrouwd kan worden. De ruimte is licht en neutraal met een warme sfeer.

  Het kan de achtergrond zijn van uw onvergetelijke dag.

  Meer info
 • Martinuskerk

  Trouwen - locatie ZwartewaalTrouwen is ook mogelijk in de Martinuskerk te Zwartewaal. Dit is een laat gotisch kerkgebouw en bevindt zich op een met bomen beplant, enigszins boven het omringende land verheven kerkhof ten westen van de dijk aan de noordzijde van de dorpskern van Zwartewaal.

  De kerk heeft wit gepleisterde wanden waardoor er een lichte sfeer ontstaat en biedt plaats aan ongeveer 150 personen.

  Meer info
 • Stadskantoor, Leeskamer

  Leeskamer 2De leeskamer van het Stadskantoor is de locatie waar de gratis huwelijken voltrokken worden.

  Dit gebeurt op maandag en dinsdag om 09.00 uur.

  Minimaal één van de huwelijkspartners moet in de gemeente Brielle woonachtig zijn.

  Meer informatie over de kosteloze huwelijksvoltrekking.... 

 • Stadskantoor, Ovalroom

  Ovalroom - staandOp het dak van het in de binnenstad gelegen stadskantoor bevindt zich de Ovalroom.

  De ovalroom is een prachtige ruimte voor uw intieme huwelijksvoltrekking.

  De ruimte, welke slechts plaats biedt aan 15 personen, geeft een schitterend uitzicht over Brielle en zijn omgeving.

 • Sint-Catharijnekerk

  De Sint-Catharijnekerk is een duidelijke blikvanger wanneer men Brielle tegemoet rijdt.

  Een prachtige kerk  waar u elkaar in een hele intieme opstelling het jawoord kunt geven, maar waar ook alle ruimte is om een heel groot gezelschap getuige te laten zijn van uw jawoord. Wandel eens door de historische straatjes rond de kerk dan heeft u een prachtig gezicht op dit imposante bouwwerk.

  Meer info
 • De Hooghcamer

  Restaurant de Hooghcamer Nobelstraat 65 te Brielle is de perfecte locatie voor uw huwelijk.

  Velen zullen het pand herkennen als de oude bioscoop, het pand heeft een gehele metamorfose ondergaan zowel binnen als buiten.

  Met zijn bijzonder warme en sfeervolle inrichting is er verder niets nodig om er in de Hooghcamer een perfecte huwelijksdag van te maken.

  Meer info
 • Paviljoen Breezze

  Gelegen op een schitterende locatie in een natuurgebied, direct aan de Brielse Maas, aan de Veckhoekse Sluisweg 2 te Vierpolders, daar ligt Paviljoen Breezze. U kunt elkaar het ja-woord geven met uitzicht op het water of voor de sfeervolle openhaard.

  Er is voldoende parkeergelegenheid en een speeltuin voor de kinderen.

  Meer info
 • Strandcafé De Meiden

  Stap nu écht in het huwelijksbootje op de meest unieke locatie direct aan het Brielse meer!

  Vanaf de eigen aanlegsteiger stapt u op het aan het water gelegen (overdekte) loungeterras en kunt u genieten van een schitterend uitzicht over het Brielse meer.

  Strandcafé De Meiden is een bijzondere locatie om elkaar het ja-woord te geven op een onvergetelijke dag.

  Meer info
 • De Vergulde Colff

  Gelegen aan het Brielse Wellerondom 9 is De Vergulde Colff een klein intiem partycentrum, uitermate geschikt voor uw huwelijk in kleine kring aan de voet van de prachtige Sint-Catharijnekerk. Gastvrijheid staat hier zo hoog in het vaandel dat uw huwelijksvoltrekking zondermeer geslaagd zal zijn.

  Ook is er de mogelijkheid om uw huwelijk in de Vergulde Colff te combineren met de voorzieningen van het achtergelegen eetcafé ’t Kont van ’t Paard

  Meer info
 • Eetcafé 't Kont van 't Paard

  't Kont van 't Paard staat stevig geworteld in de Brielse geschiedenis. Al in de 15e eeuw waren grond en opstallen in gebruik bij het Hof van Voorne. Nu is het eetcafe een van de bijzondere trouwlocaties binnen Brielle. Gelegen aan de Kaatbaan 1/3 in de Brielse binnenstad heet de eigenaar u van harte welkom. Gastvrijheid staat ook hier zo hoog in het vaandel dat uw huwelijksvoltrekking zondermeer geslaagd zal zijn.

  Ook is er de mogelijkheid om uw huwelijk in ’t Kont van ‘t Paard te combineren met de voorzieningen van de Vergulde Colff.

  Meer info
 • Restaurant Bogey's

  In het recreatiegebied Brielse Meer aan de Krabbeweg 9 bevindt zich golfclub Kleijburg, met daarbij restaurant Bogey ’s, bekend om de gemoedelijke sfeer, in een landelijke omgeving.

  Bogey 's heet u als bruidspaar van harte welkom voor een huwelijksvoltrekking op haar bijzondere locatie geheel naar uw wensen.

  Meer info