Trouwambtenaren

Uw wensen op uw trouwdag worden niet alleen vervuld door het gebouw en de entourage. De trouwambtenaar speelt uiteraard eveneens een grote rol. In de gemeente Brielle houden meerdere ambtenaren zich bezig met het sluiten van huwelijken. Dat doen zij op hun eigen bijzondere en eigentijdse manier. Zij kunnen indien gewenst een toga dragen om de huwelijksvoltrekking extra cachet te geven. U kunt een eventuele voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven op de 'Vragenlijst huwelijk'.

De trouwambtenaar verzorgt de ceremonie die bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap hoort. Ongeveer twee weken voor de officiële datum maakt deze ambtenaar een afspraak met u. Het gesprek met de trouwambtenaar vindt plaats in onderling overleg. Dat kan bij u thuis, op het Stadhuis of bij de ambtenaar thuis. Tijdens het gesprek bespreekt u uw persoonlijke wensen rond de ceremonie, eventuele bruidskinderen of andere bijzonderheden.

Bij een kosteloos huwelijk neemt de ambtenaar van de burgerlijke stand van tevoren geen contact met u op. Er wordt namelijk geen toespraak gehouden.

Een trouwambtenaar wordt ook wel een BABS genoemd (Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand).

De trouwambtenaren stellen zich voor:

 • Ellen Kreeft  

  Als klein meisje droomde ik, net als zoveel andere meisjes over trouwen en over alle zaken die daarbij horen: de jurk, de locatie, de gasten, de taart en ga zo maar even door. Inmiddels ben ik al lang geen klein meisje meer, maar stiekem vind ik alles rondom trouwen nog steeds even leuk. En het wordt steeds specialer doordat trouwen tegenwoordig vele gezichten kent. De diversiteit van de tegenwoordige trouwparen maakt het alleen maar meer bijzonder en meer kleurrijk en voor een trouwambtenaar wordt het steeds leuker om te doen.

  Meer info
 • Suzan Lanting

  Op 5 juli 2012 ben ik beëdigd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, oftewel trouwambtenaar, te Brielle.

  Inmiddels heb ik al vele mooie, leuke en bijzondere huwelijken mogen voltrekken.

  Meer info
 • Alfons van Leussen

  Hallo aanstaand Bruidspaar,

  Nu jullie besloten hebben te gaan trouwen, mag je een heleboel dingen regelen. De keuze van een trouwambtenaar hoort daarbij.

  Daarom wil ik graag iets over mijzelf vertellen, zodat jullie een beeld kunnen krijgen van een ceremonie die door mij wordt geleid.

  Meer info
 • Wim van Noord

  Al ruim veertig jaar is het geleden dat ik werd benoemd tot ambtenaar van de burgerlijke stand.

  De eerste tien jaar daarvan verrichtte ik ook daadwerkelijk alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van de burgerlijke stand. Daaronder vielen dus ook het sluiten van huwelijken.

  Meer info
 • Hetty Onnekink

  Ik ben sinds 1983 ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Brielle. Ik vervulde die functie naast mijn werk als docent maatschappijleer aan de toenmalige RSG in Brielle. In 1990 ben ik aan het werk gegaan als inspecteur van het voortgezet Onderwijs.

  Naast een druk gezin en een full time baan was er een lange periode weinig tijd om huwelijken te sluiten. Na mijn pensionering in 2011 heb ik echter de draad weer met veel plezier opgepakt. Het sluiten van huwelijken is een heel feestelijke gebeurtenis. En iedere keer is het weer een verrassing hoe een bruidspaar er uit ziet. Ik geniet van de gesprekken die voorafgaand aan het huwelijk plaats vinden, waardoor ik in de gelegenheid ben om een persoonlijke toespraak te houden.

  Meer info
 • Klaas Schipper

  Elk bruidspaar is anders, dus voor elk bruidspaar moet ook een persoonlijke toespraak worden gemaakt. Daarin moeten de wensen van het bruidspaar natuurlijk zoveel mogelijk verwerkt worden. Na bijna 320 verschillende huwelijksvoltrekkingen vind ik het nog steeds een feest de functie van ambtenaar van de burgerlijke stand te kunnen uitoefenen.

  Het is geweldig om mensen op de mooiste dag van hun leven te mogen assisteren bij de voltrekking van hun huwelijk.

  Meer info
 • Marianne Zoetemeijer-Pronk

  Marianne ZoetemeijerAl een jaar of twaalf ben ik als babs verbonden aan de gemeente Brielle.

  Met heel veel plezier heb ik dan ook al heel wat huwelijken gesloten op de diverse lokaties.

  Een huwelijk sluiten is voor mij geen werken, maar er voor twee mensen en hun familie aan mee mogen doen om er een fantastische dag van te maken.

  Meer info