Stadswerf en aanbieden grof huishoudelijk afval

De Stadswerf is alleen voor particuliere huishoudens van de gemeente Brielle. Toegang tot de Stadswerf alleen op vertoon van geldige milieupas en op verzoek legitimatie. 


Voor een goede doorstroming verzoeken wij u vriendelijk om

  • Verpakkingsglas, textiel/kleding en restafvalzakken zo veel mogelijk via de daarvoor bestemde wijkcontainers aan te bieden. 
  • Oud Papier en Karton (OPK); Plastic-, Metaalverpakkingen en Drankenkartons (PMD) aanbieden via de minicontainers bij uw woning of, voor bewoners van appartementen, bij de toegewezen ondergrondse container voor OPK en PMD-afval.

De openingstijden van de stadswerf zijn:

  • maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 12:00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur
  • Op zaterdag van 08:30 - 12.00 uur
  • Op zon- en feestdagen en brugdagen is de Stadswerf gesloten

Adres:

Stadswerf Brielle - ‘t Woud 53 - 3232 LN  Brielle

Aanbieden grof huishoudelijk afval (GHA)

Wij vragen u zo veel mogelijk het grof huishoudelijk afval op de stadswerf aan te bieden. Hier hebben wij de mogelijkheid om dit zo goed mogelijk te scheiden in de juiste afval- en grondstoffen. Indien u echt niet in de gelegenheid bent het zelf te brengen, kunt u het tijdens de ophaaldagen aanbieden, zodat het wordt opgehaald. 

Ga naar regels voor het aanbieden van GHA op stadswerf

Kunt u niet zelf naar de stadswerf? 

Indien u echt niet in de gelegenheid bent om naar de stadswerf te gaan, kunt u grof huishoudelijk afval (GHA) laten ophalen. GHA kunt u alleen aanbieden als u het heeft aangemeld bij AfvalWijzer. Dit kan tot de dinsdag vóór de ophaaldag tot 23:00 uur. Ga hiervoor naar het kopje 'bestellen' in de AfvalWijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl. De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store. Na het invoeren van uw postcode en huisnummer, geeft AfvalWijzer inzicht in de ophaaldagen van alle afvalsoorten op uw adres. Onder het kopje 'bestellen' ziet u de ophaaldagen van grof huishoudelijk afval en kunt u het (vooraf) aanmelden. 

Wat kunt u aanbieden?

U kunt alleen verhuisbare huisraad aanbieden. Dit zijn zaken die van nature niet vastzitten in de woning, zoals bijvoorbeeld GHA brandbaar meubilair, opgerolde oude vloerbedekking. Of GHA onbrandbaar zoals oud ijzer van het huishouden. Hieronder valt ook het groot witgoed, zoals een koelkast, wasmachine, droger en fornuis, omdat deze zaken voor veel mensen lastig zelf naar de Stadswerf gebracht kunnen worden.

De ophaalmomenten vindt u in de afvalkalender via www.brielle.nl/afvalkalender

De Stadswerf is gesloten op

1 januari 2020 Nieuwjaarsdag
1 april 2020 1 april Brielle
10 april 2020 Goede Vrijdag
13 april 2020 2e Paasdag
27 april 2020 Koningsdag
4 mei 2020 Brugdag personeel Brielle
5 mei 2020 Bevrijdingsdag
21 mei 2020 Hemelvaartsdag
22 mei 2020 Brugdag personeel Brielle
1 juni 2020 2e Pinksterdag
25 december 2020 1e Kerstdag
26 december 2020 2e Kerstdag