hoog contrast

Onderwijs en scholen

In Brielle zijn we blij dat er verschillende onderwijsvormen worden aangeboden. Zo is er bijvoorbeeld praktijkschool De Schakel en heeft ook het Scheepvaart en Transportcollege een vestiging in de gemeente.

Adresgegevens van de verschillende scholen vindt u onderaan deze pagina.

Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zijn er regelingen voor bijvoorbeeld speciale schoolkosten. Meer informatie vindt u onder Werk en inkomen


Ouders of verzorgers die één of meer kinderen op school hebben, zorgen vaak zelf voor het halen en brengen van hun kinderen. Meestal levert dat geen problemen op; de school ligt op loop- of fietsafstand van de woning of het kind kan zelfstandig naar school gaan.

Er kunnen echter situaties zijn, waarin dit niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat het kind een handicap heeft of omdat de school die het kind bezoekt op flinke afstand van huis ligt, indien aangewezen op een school voor speciaal onderwijs. In dit soort situaties kunt u eventueel in aanmerking komen voor het leerlingenvervoer van de gemeente Brielle.

De aanvragen worden getoetst op basis van de gemeentelijke verordening Leerlingenvervoer. Op grond van deze gemeentelijke verordening kunt u bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een abonnement op openbaar vervoer voor uw kind en -indien nodig- een begeleider. Ook is vervoer per taxi, schoolbus of rolstoelbus mogelijk. De regeling zorgt ervoor dat u als ouder niet voor hoge vervoerskosten voor uw kind komt te staan. De gemeente kan u in sommige gevallen een tegemoetkoming geven in de vervoerskosten en in bepaalde gevallen hoeft u zelf helemaal niets te betalen.

De hoogte van de bijdrage en de inkomensgrens worden per schooljaar vastgesteld. Voor het schooljaar 2015-2016 bedraagt de eigen bijdrage € 520,- per schooljaar vanaf een gezamenlijk inkomen van € 24.750,-.

Elk jaar vraagt u opnieuw leerlingenvervoer aan.