Haven in eigen beheer gemeente Brielle

De gemeente Brielle exploiteert vanaf 1 januari 2017 de jachthaven binnen de vesting.

De tarieven voor de ligplaatsen van 2016 gelden ook voor 2017. De huidige gebruikers van de ligplaatsen krijgen binnenkort een overeenkomst van de gemeente aangeboden.

Nieuwe havenmeester, zelfde voorzieningen

Met het gemeentelijke beheer van de haven heeft het college van B&W besloten een nieuwe havenmeester aan te stellen. De nieuwe havenmeester is vanaf 1 januari 2017 werkzaam en zal op termijn contact opnemen met de huidige liggers om een huurovereenkomst af te sluiten.

Gemeente Brielle huurt het bestaande havenkantoor en bijbehorende voorzieningen per 1 januari 2017 van voormalig havenmeester de heer A. Moerman. Dit houdt in dat men gebruik kan blijven maken van de zelfde faciliteiten. Ook het telefoonnummer blijft ongewijzigd en de winterliggers kunnen het havenkantoor behouden als postadres.

Toekomst van de Brielse haven

De gemeente gaat dit jaar een binnenstadvisie ontwikkelen voor Brielle binnen de vestingwallen, inclusief de jachthaven. In deze integrale visie komt ook de toekomstige ontwikkeling van het havengebied aan de orde, die richting geeft aan de inrichting en gebruik van de haven.

Op de foto:
Wethouder André Schoon ontvangt de sleutel van het havenkantoor uit handen van voormalig exploitant de heer A. Moerman.

Pagina opties